fbpx
06 82 29 09 16

J.M.A.® Defense

Kind en jeugd / J.M.A.® Defense

Fysiek en mentaal weerbaar

6 t/m 12 jaar

Het is makkelijker om sterke kinderen te creëren dan volwassenen te herstellen
~Frederik Douglas

J.M.A.® Defense zijn speciale trainingen voor kinderen van 6 t/m 12 jaar om, zowel verbaal als non-verbaal, weerbaarder te worden.

Structuur, discipline, samenwerken en respect zijn de sleutelwoorden voor deze lessen.
We maken (spelenderwijs) gebruik van zelfverdedigingstechnieken uit verschillende vormen zoals Karate, Judo, worstelen, kickboksen en Braziliaans Jiu Jitsu. Daarnaast krijgen de kinderen tijdens de les altijd diverse opdrachten om samen uitdagingen op te lossen.

Denk hierbij aan:

  • Ekaar helpen om op tijd alle beschermers aan te trekken, wat dus betekent dat als je eerder klaar bent andere kinderen gaat helpen.
  • Heb je een bidon bij je maar zit er geen water in? Dan gaan we samen (de kinderen zelf) zoeken naar een oplossing.
  • Elkaar durven aan te spreken op gedrag (grenzen stellen)

Deze lessen zijn uniek en gericht op de algehele weerbaarheid, omdat wij vinden dat alleen fysieke weerbaarheid onvoldoende is voor de ontwikkeling van een kind.

Als je een situatie nog kan oplossen door te praten of weg te lopen heb je ook gewonnen.
Je hoeft jezelf niet altijd te bewijzen, maar als het moment toch komt dat fysieke weerbaarheid nodig is dan weten de kinderen wat ze moeten doen om zichzelf, of een ander, op een verantwoorde manier te beschermen.

Ook wordt er aandacht besteed aan veiligheid, zoals o.a. niet mee gaan met vreemden en het vermijden van andere onveilige situaties.