fbpx
06 82 29 09 16

Vraag en antwoord

De meest gestelde vragen (voor de wekelijkse lessen):

(Klik op de vraag om het antwoord te zien)

Hieronder vind je alles voor het volgen van een (proef)les, kledingvoorschrift en informatie voor toeschouwers.

Je bent altijd welkom om iedere les één keer gratis en vrijblijvend te proberen. Je bent welkom wanneer het jou uitkomt, dus vooraf aanmelden is niet nodig. Controleer wel in het lesrooster of een les vol zit. Wegens het grote animo voor ons aanbod kan een les (tijdelijk) vol zitten, dit staat dan aangegeven in het lesrooster.

Kledingvoorschrift:

  • Een (voor jeugd korte) sportbroek (niet van spijkerstof met ritsen en/of knopen)
  • T-shirt (zonder ritsen en/of knopen/kraaltjes etc.)
  • Bidon gevuld met water (voor kinderen geen fles met grote draaidop i.v.m. kans op knoeien)
  • Het dragen van (diverse) sieraden is niet toegestaan i.v.m. met fysiek contact.
    Oorbellen die niet uit kunnen moeten worden afgeplakt met tape.
  • We sporten op blote voeten.
  • Wij hebben leenschermers die je éénmalig mag gebruiken voor een proefles, daarna dien je eigen beschermers aan te schaffen. Deze beschermers kan je aanschaffen bij OLB sports in Arnhem of via de webshop thuis laten bezorgen.

Toeschouwers:

  • Toeschouwers mogen aanwezig zijn. Je bent welkom te komen en gaan wanneer je wil.

Bij twijfel en/of vragen verzoeken wij contact op te nemen via info@mayru.nl

Na inschrijving zijn er voor de J.M.A.® Defense en Jeugd kickboksen beschermers verplicht.

Dit gaat om:

  • Bokshandschoenen
  • Scheenbeschermers
  • Gebitsbeschermer
  • kruisbeschermer (alleen bij jongens)
  • Bandages (alleen voor jeugd kickboksen)

Deze beschermers moeten voldoen aan de standaard binnen de vechtsport. Wij adviseren om de sportspullen, via hun webshop of fysieke winkel, aan te schaffen bij OLB sports in Arnhem, waar wij intensief mee samenwerken. LET OP: Beschermers van andere partijen kunnen door ons worden afgekeurd omdat deze niet voldoen aan de standaard voor veiligheid. Overleg bij twijfel dus altijd, want er zijn materialen van grote (vooral goedkope) aanbieders die wij vooraf al afkeuren voor veilig gebruik.

Betaling van een abonnement gaat maandelijks via automatische incasso.

De contributie voor abonnementen (ongeacht de looptijd) wordt iedere maand geïncasseerd rond de 27e. Het kan zijn de incasso en dag eerder of later door de bank wordt uitgevoerd i.v.m. bijvoorbeeld het weekend of een feestdag, wij hebben hier geen invloed op. Op dat moment wordt er afgeschreven voor de maand daarna dus je betaalt bij ons de contributie vooraf.

Veel bedrijven incasseren per 4 weken. Hierdoor betaal je op jaarbasis uiteindelijk 13 maanden.

Wij incasseren in het voordeel van de klant per maand.
Dit betekent dat je soms vijf lesdagen in een maand krijgt in plaats van vier, maar je betaald een vast bedrag. Daar staat tegenover dat wij op een aantal (feest)dagen gesloten zijn. Zo verrekenen wij de gesloten dagen in het abonnement.

Nee, wij hebben geen samenwerkingen met Jeugdsportfonds, de meedoen regeling, GelrePas en/of andere aanbieders.

Als je leert om fysiek en mentaal weerbaar te worden, dan ontwikkel je al snel zelfvertrouwen en uithoudingsvermogen. Je werkt tenslotte aan je hele lichaam en niet alleen aan een deel ervan. Daarnaast heeft weerbaarheid een tal van andere positieve invloeden op de mens van jong tot oud:

Het stimuleert sociale vaardigheden, doordat je samen met anderen sport en leert om grenzen aan te geven.

Het stimuleert fysieke activiteit, omdat je steeds meer wilt leren en je lichaam hiernaar traint en ook omdat je steeds meer aandurft doordat je ervaart dat je lichaam sterker wordt.

Het bevordert een gevoel van respect voor anderen. Je ontdekt wanneer iemand een maatschappelijke waardering heeft verdiend (in dit geval een bepaald niveau binnen de sportschool) en toont daar je respect voor.

Het verbetert concentratie en luistervaardigheid, doordat je aandacht geeft aan de training en datgene waar je daadwerkelijk mee bezig bent.

Het stimuleert oplossingsvaardigheden. Je leert om conflicten op te lossen zonder jezelf fysiek te hoeven verweren; er is meestal een andere uitweg dan gelijk ‘van je af slaan’.

De kennis die je vergaart blijft binnen de zaal, tenzij je genoodzaakt bent jezelf of een ander fysiek te verdedigen. Waar deze grens ligt is voor iedereen anders, maar binnen onze lessen komen ook dit soort momenten/vragen aan bod. Hierdoor leer je steeds beter in te schatten wanneer je nog weg kunt lopen en wanneer je jezelf of een ander fysiek moet verdedigen.

De positieve invloed van het beoefenen van de sport is merkbaar in veel andere gebieden in het leven.
Je gaat anders reageren op mensen om je heen. Je toont respect en luistert naar ze. Je wordt rustiger omdat je in de zaal je frustratie er uit hebt kunnen laten. Je blijft ook rustig in hectische momenten omdat je in de zaal hebt geleerd dat je kunt incasseren, herstellen en dan weer rustig alert kunt zijn. Hierdoor krop je geen emotie en dus ook geen woede op. Je kunt je beter concentreren en daardoor betere keuzes maken.

Omdat wij onder professionele begeleiding kinderen en jeugd fysiek en mentaal weerbaar maken voor de maatschappij. Dit doen wij door persoonlijke ontwikkeling en fysieke weerbaarheid te combineren tijdens iedere les. De inhoud is dus niet alleen sport gericht.

Weet je wat pas écht tof is en zo gewaardeerd wordt?
Dat wij vooral 'gewoon mens' zijn en dit ook uitdragen. Werken vanuit het hart met passie voor je medemens kun je niet 'faken'. Je mag ons vragen wat je wil vragen en wij zullen je altijd het antwoord geven wat je nodig hebt om verder te kunnen.

De naam Mayru staat voor: Maaike/Roel, je spreekt het ook uit als ‘MaiRoe’.

Roel is de oprichter en docent van Mayru Lifestyle en Maaike, zijn vrouw, is mede eigenaar en steun en toeverlaat voor PR en administratie. Er is besloten een unieke herkenbaarheid te creëren, vandaar 'Mayru'