fbpx

Vraag en antwoord

De meest gestelde vragen op een rij:

(Klik op de vraag om het antwoord te zien)

Ondanks het Covid-19 virus is het mogelijk om te komen sporten.
Hieronder vind je alle meest recente maatregelen wij iedereen zich aan moet houden.

 • Reserveren voor een (proef)les is voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder verplicht.
 • Reserveren en annuleren van een les kan door in het menu te klikken op 'reserveren' en een account aan te maken. Reserveren kan alleen via dat systeem, niet telefonisch of per e-mail i.v.m. de digitale registratie.
 • Reserveren geldt dus NIET voor alle J.M.A.® lessen en jeugdkickboksen.

Voor alle lessen geldt: Kom op zijn vroegst pas 10 minuten voor aanvang van een training.
Dit om er voor te zorgen dat er zo weinig mogelijk mensen tegelijk aanwezig zijn en de 1,5 meter zo veel mogelijk gehouden kan worden.

Vanaf 5 juni 2021 zijn de kleedkamers en douches weer beschikbaar. Houdt 1,5 meter afstand.

Onze vaste huisregel voor iedereen is:
Trek jouw schoenen bovenaan de trap uit en zet deze neer op de mat. Kom je sporten en maak je geen gebruik van de kleedkamer? Loop daarna direct door naar de zaal en kleed jezelf daar om (trek bijvoorbeeld jouw sportkleren aan onder een lange sportbroek en trui/jas). Waardevolle spullen etc mag je meenemen de zaal in.

Toeschouwers:
Er mogen toeschouwers aanwezig zijn. Wij hebben een speciaal toeschouwers gedeelte, maar omdat we hier geen 1,5 meter kunnen garanderen is deze gesloten. Het is mogelijk om bij de ingang van de zaal te kijken naar de les (niet in de zaal zelf). Maximaal 4 volwassenen tegelijk aanwezig op 1,5 meter afstand. Helaas zijn er dus geen zitplaatsen beschikbaar.

Goed om te weten:

 • Vanaf 5 juni 2021 maximaal 4 volwassenen op 1,5 meter als toeschouwer aanwezig.
 • Vanaf 5 juni 2021 geldt de 1,5 meter regel voor niemand meer tijdens het sporten. Houdt hier rekening mee.
 • Kinderen komen zelfstandig naar binnen (ouders brengen en halen de kinderen buiten op).
 • Kom maximaal 10 minuten voor de les het pand binnen en vertrek na de les 'z.s.m.' om drukte in de ontvangst te voorkomen.
 • Houdt onderling 1,5 meter afstand.
 • Houdt vanaf de trap de aangegeven looproute aan.
 • Ben je verkouden, heb je keelklachten, koorts en/of andere griepklachten, blijf thuis (ook als je een coronatest hebt gedaan en deze heeft aangetoond dat je geen corona hebt. Ook kinderen vallen onder deze regel vermeld op de website van rijksoverheid).
 • Hoest of nies in je elleboog.
 • Was je handen regelmatig.

Door te komen sporten ga je akkoord met het protocol 'verantwoord sporten' van het NOC*NSF: https://nocnsf.nl/sportprotocol

Deze ongekende tijden zijn voor niemand leuk. Wees en blijf vriendelijk naar elkaar en durf vragen te stellen bij twijfel. Praten is het beste middel om misverstanden te voorkomen.

-Laatste update: Woensdag 5 juni 09:44 uur.

Je bent welkom om iedere les één keer gratis en vrijblijvend te proberen.

Sporten we binnen en is er geen lockdown:
Normaal is vooraf aanmelden is niet nodig, maar wegens de maatregelen omtrent het coronavirus is reserveren voor iedereen vanaf 13 jaar en ouder verplicht. Reserveren is voor alle J.M.A.® lessen en jeugdkickboksen niet nodig. Voor alle andere lessen: Maak een account aan en reserveer voor een les door te gaan naar 'reserveren' in het menu.

Reserveren geldt dus NIET voor alle J.M.A.® lessen en het jeugdkickboksen.

Is er een lockdown en sporten we buiten?
Reserveren is niet nodig. Lees wel de maatregelen door omtrent sporten met covid-19 op de vraag en antwoord pagina. Let wel op dat bokshandschoenen voor de J.M.A.® Defense en jeugdkickboksen verplicht zijn. Normaal mag je deze van ons lenen maar dit is wegens de corona maatregelen niet mogelijk. Neem dus eigen bokshandschoenen mee of schaf deze via ons aan voor €39,95.

Reserveren voor bokszaktraining is en blijft altijd verplicht, ook zodra de coronamaatregelen weer worden opgeheven. Graag leggen we uit waarom:

Wij geven onze bokszaktraining vier keer per week en hebben een digitaal aanmeldsysteem voor deze les. Het is de bedoeling dat je, ook als nieuwkomer/introducé, reserveert voor een les en jezelf afmeld via het zelfde systeem als je bent verhinderd. Wij hebben voor deze les 18 bokszakken, dus plek voor 36 deelnemers. Deelnemen aan deze les zonder reservering is niet mogelijk. In het systeem kun je zien hoeveel plekken er nog beschikbaar zijn, dan staat er bijvoorbeeld 16/18, dus in dit voorbeeld zijn er dan nog 2 plekken vrij en let op: Vol=vol. Wegens de corona maatregelen hanteren wij momenteel maximaal 18 plekken om de 1,5 meter én de groepsgrote beheersbaar te houden.

Hoe gaat dit in zijn werk:
De dag na een training kun je reserveren voor dezelfde training de week daarna, verder vooruit plannen is niet mogelijk. Ook het reserveren of aanpassen per mail of telefoon is niet mogelijk. Het digitale aanmeldsysteem kun je vinden in onze menubalk onder ‘reserveren’ (onze website is gebruikersvriendelijk voor mobiele apparaten).

Voor de duidelijkheid:
Reserveren is wegens de corona maatregelen voor alle lessen alleen voor BINNEN verplicht.

Voor de eerste lessen is een sportbroek (niet van spijkerstof met ritsen en/of knopen) met een t-shirt voldoende. Voor Yoga adviseren wij andere kleding, lees hieronder verder.

Onze sportzaal is voorzien van een matten vloer. Om onze matten te behouden en de veiligheid van alle sporters te kunnen te garanderen, is het van belang dat je komt sporten in sportkleren, zonder knopen en ritsen (voor kinderen geldt: een korte sportbroek). Uit ervaring blijkt dat korte sportkleding de minste schade aan anderen en aan materialen veroorzaakt. Neem ook altijd een flesje water mee met een kleinere opening, zoals een bidon of een flesje met een sportdop.

Wij hebben een aantal leenbeschermers liggen zoals een yoga mat, bokshandschoenen en scheenbeschermers, die je mag gebruiken voor een proefles.

Bij ons worden alle sporten uitgevoerd op blote voeten. Het dragen van (diverse) sieraden is absoluut niet toegestaan tijdens de lessen waarbij fysiek contact aanwezig is.

Voor alle Yogalessen is het goed om een legging, warm vest en/of sokken mee te nemen. Bij sommige Yogavarianten lig en/of zit je langere stil in een specifieke houding. Hierdoor kan het lichaam iets afkoelen en is het fijn jezelf warm aan te kleden.

Omdat we ergens een grens moeten trekken m.b.t. doorstromen binnen de groepslessen hanteren wij een minimale leeftijd voor deelname aan een bepaalde les.

In de lessen voor 13 jaar en ouder sporten voornamelijk mensen van 16-18 jaar en ouder.

We merken dat de kinderen vaak in de jeugdgroepen blijven.

Zit je bij een andere sportschool aan een contract vast maar wil je eigenlijk heel graag bij Mayru sporten? Dat kan met de gratis overstap service.

Wat houdt onze overstapservice in:
Wanneer je besluit om over te stappen is het de bedoeling dat je zelf je huidige abonnement opzegt bij je huidige sportschool. Gedurende het lopende contract bij je huidige sportschool kun je, maximaal zes maanden, GRATIS sporten bij Mayru! Je abonnement gaat pas lopen als de opzegperiode bij de andere sportschool is verlopen is en je daar geen betalingsverplichtingen meer hebt.

Hoe werkt de Overstapservice?

- Zeg je abonnement bij de andere sportschool op.
- Schrijf je in bij Mayru voor een voordelig jaarabonnement (deze gaat in op de einddatum huidige aanbieder)
- Toon ons de opzegbevestiging van jouw huidige sportschool
- Je kunt gelijk beginnen bij Mayru!

De betaling gaat bij ons pas lopen als de opzegging definitief is bij de andere aanbieder.
Dus wel het voordeel van meteen beginnen en geen dubbele contributie.

Wil je meer informatie over de Overstapservice? Mail ons dan naar info@mayru.nl

Dit kan bij een abonnement uitsluitend via automatische incasso.
De contributie voor abonnementen wordt iedere maand geïncasseerd rond de 27e. Op dat moment wordt er afgeschreven voor de maand daarna.

Je betaalt bij ons dus de contributie vooraf. Het kan zijn de incasso en dag eerder of later door de bank wordt uitgevoerd i.v.m. bijvoorbeeld een feestdag. Wij hebben hier geen invloed op. De betaling van bijvoorbeeld een losse les kan bij ons alleen per pin worden voldaan, wij hebben geen contant geld in huis.

Het is mogelijk een gemiste les in te halen/een andere les te volgen als je een abonnement hebt voor 1x per week sporten. Dit kan zijn omdat je zelf niet kon sporten of door een feestdag en wij dan gesloten zijn. Een gemiste les kan je op een andere dag, alleen in dezelfde week, inhalen.

Hieronder een aantal voorbeelden als het gaat om feestdagen:

Maandag 2e paasdag en pinksterdag:

Kickboksen: In deze weken kun je dan deelnemen aan bijvoorbeeld bokszaktraining.

J.M.A.® Fun: Jullie kind kan in die week, op woensdagmiddag van 16:15-17:00uur mee doen met de J.M.A.® Bootcamp. Deze les zullen we dan zo maken dat zowel de J.M.A.® Fun als de J.M.A.® Bootcamp les gecombineerd worden.

Donderdag hemelvaarstdag:

Bokszaktraining: Je kan dan deelnemen op een andere dag waarop we ook bokszaktraining geven.

H.I.I.T. interval training: Je kan dan deelnemen op een andere dag waarop we ook H.I.I.T. geven.

J.M.A.® Defense: Jullie kind kan in die week mee doen met de J.M.A.® Fun op maandagavond van 18:00-19:00uur of de J.M.A® Bootcamp op woensdagmiddag van 16:15-17:00uur (inhalen bij een andere defense groep is i.v.m. de verdeling van het aantal kinderen niet mogelijk).

Belangrijk:

Het inhalen van een les is alleen geldig in dezelfde week als de uitgevallen/gemiste les. Het zogenoemde ‘opsparen’ en later meerdere keren inhalen, als je bijvoorbeeld twee weken niet komt sporten, is niet mogelijk.

Het inhalen, van één of meerdere lessen, geldt niet als je zelf op vakantie gaat, als wij wegens vakantie gesloten zijn of door overmacht zoals verplichte sluitingen op last van bevoegd gezag of ziekte van (een) docent(en).

Veel bedrijven incasseren per 4 weken. Hierdoor betaal je op jaarbasis uiteindelijk 13 maanden.

Wij incasseren in het voordeel van de klant per maand.
Daar staat tegenover dat wij op een aantal (feest)dagen gesloten zijn. Zo verrekenen wij de gesloten dagen in het abonnement. Daarnaast kun je een gemiste les, door een feestdag, inhalen bij een andere les. In theorie hoef je deze lessen dus niet te missen.

De lessen die wij geven zijn uniek en daarmee ook de mensen/docenten van ons team.
Achtervang zoeken buiten ons team is voor een groot deel van onze lessen niet mogelijk. Wij gunnen onszelf en ons team ook de rust om bij te kunnen tanken en de tijd om bij familie te kunnen zijn.

Nee, wij hebben geen samenwerkingen met Jeugdsportfonds, de meedoen regeling, GelrePas en/of andere aanbieders.

Het is bij ons alleen mogelijk lid te worden/zijn middels automatische incasso vanaf jouw eigen rekening.
Wel zijn wij aangesloten bij bedrijfsfitness Nederland. Vraag aan jouw werkgever of hun hier bij aangesloten zijn.

Ja, bij ons kan je sporten via bedrijfsfitness Nederland.

Vraag aan jouw werkgever of hun hier bij aangesloten zijn. Via bedrijfsfitness Nederland kan jij jezelf aanmelden om bij ons te gaan sporten. Het is wel van belang dat je ook bij ons het inschrijfformulier invult en inlevert.

Als je leert om fysiek en mentaal weerbaar te worden, dan ontwikkel je al snel zelfvertrouwen en uithoudingsvermogen. Je werkt tenslotte aan je hele lichaam en niet alleen aan een deel ervan. Daarnaast heeft weerbaarheid een tal van andere positieve invloeden op de mens van jong tot oud:

Het stimuleert sociale vaardigheden, doordat je samen met anderen sport en leert om grenzen aan te geven.

Het stimuleert fysieke activiteit, omdat je steeds meer wilt leren en je lichaam hiernaar traint en ook omdat je steeds meer aandurft doordat je ervaart dat je lichaam sterker wordt.

Het bevordert een gevoel van respect voor anderen. Je ontdekt wanneer iemand een maatschappelijke waardering heeft verdiend (in dit geval een bepaald niveau binnen de sportschool) en toont daar je respect voor.

Het verbetert concentratie en luistervaardigheid, doordat je aandacht geeft aan de training en datgene waar je daadwerkelijk mee bezig bent.

Het stimuleert oplossingsvaardigheden. Je leert om conflicten op te lossen zonder jezelf fysiek te hoeven verweren; er is meestal een andere uitweg dan gelijk ‘van je af slaan’.

De kennis die je vergaart blijft binnen de zaal, tenzij je genoodzaakt bent jezelf of een ander fysiek te verdedigen. Waar deze grens ligt is voor iedereen anders, maar binnen onze lessen komen ook dit soort momenten/vragen aan bod. Hierdoor leer je steeds beter in te schatten wanneer je nog weg kunt lopen en wanneer je jezelf of een ander fysiek moet verdedigen.

De positieve invloed van het beoefenen van de sport is merkbaar in veel andere gebieden in het leven.
Je gaat anders reageren op mensen om je heen. Je toont respect en luistert naar ze. Je wordt rustiger omdat je in de zaal je frustratie er uit hebt kunnen laten. Je blijft ook rustig in hectische momenten omdat je in de zaal hebt geleerd dat je kunt incasseren, herstellen en dan weer rustig alert kunt zijn. Hierdoor krop je geen emotie en dus ook geen woede op. Je kunt je beter concentreren en daardoor betere keuzes maken.

Omdat wij onder professionele begeleiding sport, Yoga en coaching aanbieden met oprechte aandacht voor jou als mens. Wij willen onze medemens de kennis overdragen om fitter, actiever en weerbaarder te worden, zodat zij energieker en met meer zelfvertrouwen in het leven staan.

Door steeds te vernieuwen en te verbeteren in ons aanbod en bijvoorbeeld diverse scholingen te volgen staan we garant voor kwaliteit. Bij ons kun je terecht voor diverse lessen voor beginners en gevorderden en van Kracht- en conditietraining tot Yoga of een sport op het gebied van weerbaarheid. Ook speciaal ontwikkelde kinderlessen en workshops op het gebied van leiderschap en persoonlijke ontwikkeling behoort tot ons aanbod.

Bij ons kun je sporten en jezelf tegelijk gewaardeerd voelen zoals je bent, niet om hoe je er uit ziet. Persoonlijk contact met onze leden en een positieve sfeer vinden wij erg belangrijk. Daarnaast is onze accommodatie altijd keurig schoon en voldoen we aan diverse gestelde eisen qua ventilatie, legionella beheer, brandveiligheid en het onderhouden van diverse (sport)attributen.

De naam Mayru staat voor: Maaike/Roel, je spreekt het ook uit als ‘MaiRoe’.

Roel is de oprichter en docent van Mayru Lifestyle Center en Maaike, zijn vrouw, is mede eigenaar, Yoga docente en steun en toeverlaat voor PR en administratie.