fbpx

Vraag en antwoord

De meest gestelde vragen op een rij:

(Klik op de vraag om het antwoord te zien)

Hieronder vind je alles voor het volgen van een (proef)les, kledingvoorschrift en informatie voor toeschouwers. (laatste update: 14 januari 2022 - 20:10uur)

Je bent altijd welkom om iedere les één keer gratis en vrijblijvend te proberen. Je bent welkom wanneer het jou uitkomt, dus vooraf aanmelden is niet nodig. Het reserveren is wél verplicht voor bokszaktraining. 

 • Reserveren voor een (proef)les bokszaktraining kan door in het menu te klikken op 'reserveren' en een account aan te maken. Reserveren kan alleen via dat systeem, niet telefonisch of per e-mail.
 • Neem je QR code/Corona pas inclusief identiteitsbewijs mee, deze is verplicht om te kunnen sporten. Jeugd tot 18 jaar is hiervan uitgezonderd.
 • Onze vaste huisregel voor iedereen is om schoenen bovenaan de trap uit te trekken en deze op de mat neer te zetten.
 • Kom maximaal 10 minuten voor de les het pand binnen om drukte in de ontvangst te voorkomen.
 • Wij hebben leenschermers die je éénmalig mag gebruiken voor een proefles, daarna dien je eigen beschermers aan te schaffen. Deze beschermers hebben wij altijd op voorraad en kunnen alleen per pin bij ons worden voldaan.

Door te komen sporten ga je akkoord met het protocol 'verantwoord sporten' van het NOC*NSF: https://nocnsf.nl/sportprotocol

Kledingvoorschrift:

 • Een (voor jeugd korte) sportbroek (niet van spijkerstof met ritsen en/of knopen)
 • T-shirt (zonder ritsen en/of knopen/kraaltjes etc.)
 • Bidon gevuld met water (voor kinderen geen fles met grote draaidop i.v.m. kans op knoeien)
 • Het dragen van (diverse) sieraden is niet toegestaan tijdens de lessen met fysiek contact.
  Oorbellen die niet uit kunnen moeten worden afgeplakt met tape.
 • We sporten op blote voeten.

Onze sportzaal is voorzien van een matten vloer. Uit ervaring blijkt dat korte sportkleding de minste schade aan anderen en aan materialen veroorzaakt.

Toeschouwers:

 • Toeschouwers mogen, op basis van het besluit vanuit het kabinet, bij de amateursport helaas niet aanwezig zijn.
 • Voor een eerste/proefles laten wij toe dat één ouder/verzorger éénmalig mee naar binnen mag en maximaal 5 minuten mogen kijken voor een goede overdracht.
 • Graag als ouder/verzorger de kinderen brengen en/of ophalen buiten bij de deur. We vragen om jouw medewerking om een boete en/of gedwongen sluiting te voorkomen.

Onze oprechte excuses...

Covid-19 specifiek/algemeen:

 • Het tonen van de coronapas/QR code is verplicht om te kunnen sporten. Neem je identiteitsbewijs en QR code mee. Jeugd tot 18 jaar is hiervan uitgezonderd.
 • Ben je verkouden, heb je keelklachten, koorts en/of andere griepklachten, blijf thuis (ook als je een coronatest hebt gedaan en deze heeft aangetoond dat je geen corona hebt. Ook kinderen vallen onder deze regel vermeld op de website van rijksoverheid).
 • Hoest of nies in je elleboog.

Deze ongekende tijden zijn voor niemand leuk. Wees en blijf vriendelijk naar elkaar en durf vragen te stellen bij twijfel. Praten is het beste middel om misverstanden te voorkomen.

Omdat we ergens een grens moeten trekken m.b.t. doorstromen binnen de groepslessen hanteren wij een minimale leeftijd voor deelname aan een bepaalde les.

In de lessen voor 13 jaar en ouder sporten voornamelijk mensen van 16-18 jaar en ouder.

We merken dat de kinderen vaak in de jeugdgroepen blijven.

Zit je bij een andere sportschool aan een contract vast maar wil je eigenlijk heel graag bij Mayru sporten? Dat kan met de gratis overstap service.

Wat houdt onze overstapservice in:
Wanneer je besluit om over te stappen is het de bedoeling dat je zelf je huidige abonnement opzegt bij je huidige sportschool. Gedurende het lopende contract bij je huidige sportschool kun je, maximaal zes maanden, GRATIS sporten bij Mayru! Je abonnement gaat pas lopen als de opzegperiode bij de andere sportschool is verlopen is en je daar geen betalingsverplichtingen meer hebt.

Hoe werkt de Overstapservice?

- Zeg je abonnement bij de andere sportschool op.
- Schrijf je in bij Mayru voor een voordelig jaarabonnement (deze gaat in op de einddatum huidige aanbieder)
- Toon ons de opzegbevestiging van jouw huidige sportschool
- Je kunt gelijk beginnen bij Mayru!

De betaling gaat bij ons pas lopen als de opzegging definitief is bij de andere aanbieder.
Dus wel het voordeel van meteen beginnen en geen dubbele contributie.

Wil je meer informatie over de Overstapservice? Mail ons dan naar info@mayru.nl

Betaling van een abonnement gaat maandelijks via automatische incasso.

De contributie voor abonnementen (ongeacht de looptijd) wordt iedere maand geïncasseerd rond de 27e. Het kan zijn de incasso en dag eerder of later door de bank wordt uitgevoerd i.v.m. bijvoorbeeld het weekend of een feestdag, wij hebben hier geen invloed op. Op dat moment wordt er afgeschreven voor de maand daarna dus je betaalt bij ons de contributie vooraf.

Het is mogelijk een gemiste les in te halen/een andere les te volgen als je een abonnement hebt voor 1x per week sporten. Dit kan zijn omdat je zelf niet kon sporten of door een feestdag en wij dan gesloten zijn. Een gemiste les kan je op een andere dag, alleen in dezelfde week, inhalen.

Hieronder een aantal voorbeelden als het gaat om feestdagen:

Maandag 2e paasdag en pinksterdag:

Girl Power!: In deze weken kun je dan deelnemen aan bijvoorbeeld bokszaktraining, H.I.I.T. of Level-Up.

J.M.A.® Fun: Jullie kind kan in die week, op woensdagmiddag mee doen met de J.M.A.® Bootcamp. Deze les zullen we dan zo maken dat zowel de J.M.A.® Fun als de J.M.A.® Bootcamp les gecombineerd worden.

Donderdag hemelvaarstdag:

Bokszaktraining: Je kan dan deelnemen op een andere dag waarop we ook bokszaktraining geven.

H.I.I.T. interval training: Je kan dan deelnemen op een andere dag waarop we ook H.I.I.T. geven.

J.M.A.® Defense: Jullie kind kan in die week mee doen met de J.M.A.® Fun op maandagavond of de J.M.A® Bootcamp op woensdagmiddag (inhalen bij een andere defense groep is i.v.m. de verdeling van het aantal kinderen niet mogelijk).

Belangrijk:

Het inhalen van een les is alleen geldig in dezelfde week als de uitgevallen/gemiste les. Het zogenoemde ‘opsparen’ en later meerdere keren inhalen, als je bijvoorbeeld twee weken niet komt sporten, is niet mogelijk.

Het inhalen, van één of meerdere lessen, geldt niet als je zelf op vakantie gaat, als wij wegens vakantie gesloten zijn of door overmacht zoals verplichte sluitingen op last van bevoegd gezag of ziekte van (een) docent(en).

Veel bedrijven incasseren per 4 weken. Hierdoor betaal je op jaarbasis uiteindelijk 13 maanden.

Wij incasseren in het voordeel van de klant per maand.
Daar staat tegenover dat wij op een aantal (feest)dagen gesloten zijn. Zo verrekenen wij de gesloten dagen in het abonnement. Daarnaast kun je een gemiste les, door een feestdag, inhalen bij een andere les. In theorie hoef je deze lessen dus niet te missen.

De lessen die wij geven zijn uniek en daarmee ook de mensen/docenten van ons team.
Achtervang zoeken buiten ons team is voor een groot deel van onze lessen niet mogelijk. Wij gunnen onszelf en ons team ook de rust om bij te kunnen tanken en de tijd om bij familie te kunnen zijn.

Nee, wij hebben geen samenwerkingen met Jeugdsportfonds, de meedoen regeling, GelrePas en/of andere aanbieders.

Het is bij ons alleen mogelijk lid te worden/zijn middels automatische incasso vanaf jouw eigen rekening.
Wel zijn wij aangesloten bij bedrijfsfitness Nederland. Vraag aan jouw werkgever of hun hier bij aangesloten zijn.

Ja, bij ons kan je sporten via bedrijfsfitness Nederland.

Vraag aan jouw werkgever of hun hier bij aangesloten zijn. Via bedrijfsfitness Nederland kan jij jezelf aanmelden om bij ons te gaan sporten. Het is wel van belang dat je ook bij ons het inschrijfformulier invult en inlevert.

Als je leert om fysiek en mentaal weerbaar te worden, dan ontwikkel je al snel zelfvertrouwen en uithoudingsvermogen. Je werkt tenslotte aan je hele lichaam en niet alleen aan een deel ervan. Daarnaast heeft weerbaarheid een tal van andere positieve invloeden op de mens van jong tot oud:

Het stimuleert sociale vaardigheden, doordat je samen met anderen sport en leert om grenzen aan te geven.

Het stimuleert fysieke activiteit, omdat je steeds meer wilt leren en je lichaam hiernaar traint en ook omdat je steeds meer aandurft doordat je ervaart dat je lichaam sterker wordt.

Het bevordert een gevoel van respect voor anderen. Je ontdekt wanneer iemand een maatschappelijke waardering heeft verdiend (in dit geval een bepaald niveau binnen de sportschool) en toont daar je respect voor.

Het verbetert concentratie en luistervaardigheid, doordat je aandacht geeft aan de training en datgene waar je daadwerkelijk mee bezig bent.

Het stimuleert oplossingsvaardigheden. Je leert om conflicten op te lossen zonder jezelf fysiek te hoeven verweren; er is meestal een andere uitweg dan gelijk ‘van je af slaan’.

De kennis die je vergaart blijft binnen de zaal, tenzij je genoodzaakt bent jezelf of een ander fysiek te verdedigen. Waar deze grens ligt is voor iedereen anders, maar binnen onze lessen komen ook dit soort momenten/vragen aan bod. Hierdoor leer je steeds beter in te schatten wanneer je nog weg kunt lopen en wanneer je jezelf of een ander fysiek moet verdedigen.

De positieve invloed van het beoefenen van de sport is merkbaar in veel andere gebieden in het leven.
Je gaat anders reageren op mensen om je heen. Je toont respect en luistert naar ze. Je wordt rustiger omdat je in de zaal je frustratie er uit hebt kunnen laten. Je blijft ook rustig in hectische momenten omdat je in de zaal hebt geleerd dat je kunt incasseren, herstellen en dan weer rustig alert kunt zijn. Hierdoor krop je geen emotie en dus ook geen woede op. Je kunt je beter concentreren en daardoor betere keuzes maken.

Omdat wij onder professionele begeleiding sport, Yoga, voeding en coaching aanbieden met oprechte aandacht voor jou als mens. Wij willen onze medemens de kennis overdragen om fitter, actiever en weerbaarder te worden, zodat zij energieker en met meer zelfvertrouwen in het leven staan.

Door steeds te vernieuwen en te verbeteren in ons aanbod en bijvoorbeeld diverse scholingen te volgen staan we garant voor kwaliteit. Bij ons kun je terecht voor diverse lessen voor beginners en gevorderden en van Kracht- en conditietraining tot Yoga, een sport op het gebied van weerbaarheid, coaching/training voor persoonlijke ontwikkeling, supplementen en voedingsadviezen. Ook speciaal ontwikkelde kinderlessen voor weerbaarheid en persoonlijke ontwikkeling behoort tot ons aanbod.

Weet je wat pas écht tof is en zo gewaardeerd wordt?
De mensen die bij ons aanwezig zijn! Mannen en vrouwen van professioneel bankzitter tot en met advocaten, mensen in de zorg, politie etc. Jezelf 'gewoon' gewaardeerd voelen zoals je bent, niet om hoe je er uit ziet. Persoonlijk contact met onze leden en een positieve sfeer vinden wij erg belangrijk. Daarnaast is onze accommodatie altijd keurig schoon en voldoen we aan diverse gestelde eisen qua ventilatie, legionella beheer, brandveiligheid en het onderhouden van diverse (sport)attributen.

De naam Mayru staat voor: Maaike/Roel, je spreekt het ook uit als ‘MaiRoe’.

Roel is de oprichter en docent van Mayru Lifestyle Center en Maaike, zijn vrouw, is mede eigenaar, Yoga docente en steun en toeverlaat voor PR en administratie.