fbpx
06 82 29 09 16

Vraag en antwoord

De meest gestelde vragen (voor particulieren):

(Klik op de vraag om het antwoord te zien)

Hieronder vind je alles voor het volgen van een (proef)les, kledingvoorschrift en informatie voor toeschouwers. (laatste update: 25 februari 2022 - 07:50uur)

Je bent altijd welkom om iedere les één keer gratis en vrijblijvend te proberen. Je bent welkom wanneer het jou uitkomt, dus vooraf aanmelden is niet nodig.

Kledingvoorschrift:

  • Een (voor jeugd korte) sportbroek (niet van spijkerstof met ritsen en/of knopen)
  • T-shirt (zonder ritsen en/of knopen/kraaltjes etc.)
  • Bidon gevuld met water (voor kinderen geen fles met grote draaidop i.v.m. kans op knoeien)
  • Het dragen van (diverse) sieraden is niet toegestaan tijdens de lessen met fysiek contact.
    Oorbellen die niet uit kunnen moeten worden afgeplakt met tape.
  • We sporten op blote voeten.
  • Wij hebben leenschermers die je éénmalig mag gebruiken voor een proefles, daarna dien je eigen beschermers aan te schaffen. Deze beschermers hebben wij altijd op voorraad en kunnen alleen per pin bij ons worden voldaan.

Toeschouwers:

  • Toeschouwers mogen aanwezig zijn. Je bent welkom te komen en gaan wanneer je wil.

Bij twijfel en/of vragen verzoeken wij contact op te nemen via info@mayru.nl

Betaling van een abonnement gaat maandelijks via automatische incasso.

De contributie voor abonnementen (ongeacht de looptijd) wordt iedere maand geïncasseerd rond de 27e. Het kan zijn de incasso en dag eerder of later door de bank wordt uitgevoerd i.v.m. bijvoorbeeld het weekend of een feestdag, wij hebben hier geen invloed op. Op dat moment wordt er afgeschreven voor de maand daarna dus je betaalt bij ons de contributie vooraf.

Het is mogelijk een gemiste les in te halen/een andere les te volgen als je een abonnement hebt voor 1x per week sporten. Dit kan zijn omdat je zelf niet kon sporten of door een feestdag en wij dan gesloten zijn. Een gemiste les kan je op een andere dag, alleen in dezelfde week, inhalen.

Hieronder een aantal voorbeelden als het gaat om feestdagen:

Maandag 2e paasdag en pinksterdag:

J.M.A.® Fun: Jullie kind kan in die week, op woensdagmiddag mee doen met de J.M.A.® Bootcamp. Deze les zullen we dan zo maken dat zowel de J.M.A.® Fun als de J.M.A.® Bootcamp les gecombineerd worden.

Donderdag hemelvaarstdag:

J.M.A.® Defense: Jullie kind kan in die week mee doen met de J.M.A.® Fun op maandagavond of de J.M.A® Bootcamp op woensdagmiddag (inhalen bij een andere defense groep is i.v.m. de verdeling van het aantal kinderen niet mogelijk).

Belangrijk:

Het inhalen van een les is alleen geldig in dezelfde week als de uitgevallen/gemiste les. Het zogenoemde ‘opsparen’ en later meerdere keren inhalen, als je bijvoorbeeld twee weken niet komt sporten, is niet mogelijk.

Het inhalen, van één of meerdere lessen, geldt niet als je zelf op vakantie gaat, als wij wegens vakantie gesloten zijn of door overmacht zoals verplichte sluitingen op last van bevoegd gezag of ziekte van (een) docent(en).

Veel bedrijven incasseren per 4 weken. Hierdoor betaal je op jaarbasis uiteindelijk 13 maanden.

Wij incasseren in het voordeel van de klant per maand.
Daar staat tegenover dat wij op een aantal (feest)dagen gesloten zijn. Zo verrekenen wij de gesloten dagen in het abonnement. Daarnaast kun je een gemiste les, door een feestdag, inhalen bij een andere les. In theorie hoef je deze lessen dus niet te missen.

De lessen die wij geven zijn uniek en daarmee ook de mensen/docenten van ons team.
Achtervang zoeken buiten ons team is voor een groot deel van onze lessen niet mogelijk. Wij gunnen onszelf en ons team ook de rust om bij te kunnen tanken en de tijd om bij familie te kunnen zijn.

Nee, wij hebben geen samenwerkingen met Jeugdsportfonds, de meedoen regeling, GelrePas en/of andere aanbieders.

Ja, bij ons kan je sporten via bedrijfsfitness Nederland.

Vraag aan jouw werkgever of hun hier bij aangesloten zijn. Via bedrijfsfitness Nederland kan jij jezelf aanmelden om bij ons te gaan sporten. Het is wel van belang dat je ook bij ons het inschrijfformulier invult en inlevert.

Als je leert om fysiek en mentaal weerbaar te worden, dan ontwikkel je al snel zelfvertrouwen en uithoudingsvermogen. Je werkt tenslotte aan je hele lichaam en niet alleen aan een deel ervan. Daarnaast heeft weerbaarheid een tal van andere positieve invloeden op de mens van jong tot oud:

Het stimuleert sociale vaardigheden, doordat je samen met anderen sport en leert om grenzen aan te geven.

Het stimuleert fysieke activiteit, omdat je steeds meer wilt leren en je lichaam hiernaar traint en ook omdat je steeds meer aandurft doordat je ervaart dat je lichaam sterker wordt.

Het bevordert een gevoel van respect voor anderen. Je ontdekt wanneer iemand een maatschappelijke waardering heeft verdiend (in dit geval een bepaald niveau binnen de sportschool) en toont daar je respect voor.

Het verbetert concentratie en luistervaardigheid, doordat je aandacht geeft aan de training en datgene waar je daadwerkelijk mee bezig bent.

Het stimuleert oplossingsvaardigheden. Je leert om conflicten op te lossen zonder jezelf fysiek te hoeven verweren; er is meestal een andere uitweg dan gelijk ‘van je af slaan’.

De kennis die je vergaart blijft binnen de zaal, tenzij je genoodzaakt bent jezelf of een ander fysiek te verdedigen. Waar deze grens ligt is voor iedereen anders, maar binnen onze lessen komen ook dit soort momenten/vragen aan bod. Hierdoor leer je steeds beter in te schatten wanneer je nog weg kunt lopen en wanneer je jezelf of een ander fysiek moet verdedigen.

De positieve invloed van het beoefenen van de sport is merkbaar in veel andere gebieden in het leven.
Je gaat anders reageren op mensen om je heen. Je toont respect en luistert naar ze. Je wordt rustiger omdat je in de zaal je frustratie er uit hebt kunnen laten. Je blijft ook rustig in hectische momenten omdat je in de zaal hebt geleerd dat je kunt incasseren, herstellen en dan weer rustig alert kunt zijn. Hierdoor krop je geen emotie en dus ook geen woede op. Je kunt je beter concentreren en daardoor betere keuzes maken.

Omdat wij onder professionele begeleiding aanbieden op gebied van weerbaarheid, voeding en lifestyle. Dit doen wij met oprechte aandacht voor jou als mens. Wij willen onze medemens de kennis overdragen om fitter, actiever en weerbaarder te worden, zodat zij energieker en met meer zelfvertrouwen in het leven staan.

Door steeds te vernieuwen en te verbeteren in ons aanbod en bijvoorbeeld diverse scholingen te volgen staan we garant voor kwaliteit.

Weet je wat pas écht tof is en zo gewaardeerd wordt?
Dat wij vooral onszelf zijn en dit ook uitdragen. Werken vanuit het hart met passie voor je medemens kun je niet 'faken'. Je mag ons vragen wat je wil vragen en wij zullen je altijd het antwoord geven wat je nodig hebt om verder te kunnen.

De naam Mayru staat voor: Maaike/Roel, je spreekt het ook uit als ‘MaiRoe’.

Roel is de oprichter en docent van Mayru Lifestyle Center en Maaike, zijn vrouw, is mede eigenaar, Yoga docente en steun en toeverlaat voor PR en administratie.

De meest gestelde vragen (voor scholen):

(Klik op de vraag om het antwoord te zien)

Voor iedere school bieden wij een dagtraining aan die op maat wordt gemaakt.
Deze training heet 'De Lefdag".

De rode draad blijft hetzelfde, alleen kan het zijn dat de ene school bijvoorbeeld gerichter wil werken aan samenwerken terwijl de andere school gerichter wil werken aan rouw en verlies (denk hierbij aan verlies van leerkracht).

De training bestaat uit een hele dag met diverse leuke, uitdagende en confronterende oefeningen.

Voor deze trainingen zijn diverse subsidies vanuit de gemeente, waardoor er vaak geen kosten zijn voor een school en/of instantie.

Door 25 jaar ervaring en passie van het lesgeven aan kinderen en jeugd te combineren met sport en persoonlijke ontwikkeling.

De trainingen aan kinderen en jeugd, op (basis)scholen en onze vaste lessen, worden al ruim 25 jaar gegeven en ieder jaar blijven wij op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen. Bijscholing, certificeringen, gesprekken met overheid en diverse instanties, etc.

Daarnaast is de energie van de hoofdtrainer Roel van Beveren authentiek, uniek en speels te noemen. Kinderen krijgen hierdoor snel en gemakkelijk contact met Roel waardoor er een vertrouwensband ontstaat.
Roel traint al sinds zijn derde levensjaar in de wereld van diverse verdedigingssporten op hoog niveau, geeft al 25 jaar les aan kinderen, jeugd en volwassenen en is voormalig Politieagent.

Uiteraard ben je benieuwd wat we voor jullie school en leerlingen kunnen betekenen.

Een offerte kan worden opgevraagd via info@mayru.nl
We komen graag langs op locatie voor een kennismaking.

We verwijzen je graag door naar onze pagina met het complete aanbod.

Deze kan je vinden onder het rode kopje 'Kind en jeugd' in de menubalk en te klikken op 'De Lefdag'.