Recept: Appel/rozijn cake

Appel en rozijn cakekopie

Een heerlijke en gezonde cake voor tussendoor en/of op een verjaardag!

Ingredienten (ongeveer 16 plakken)

• 1 rijpe banaan
• 200 gr roomboter
• 5 eieren
• 200 zelfrijzend amandelmeel
• 1 appel
• 50 gr walnoten
• 50 gr rozijnen

Extra nodig: Voorverwarmde oven 160 graden en een cake bakvorm. 

Bereidingswijze

• Prak de banaan.
• Smelt de boter au bain marie en klop het goed romig.
• Voeg 2 eieren bij de boter en dan nog 0,5 minuut kloppen.
• Mix de overige 3 eieren met het amandelmeel tot een glad mengsel.
• Meng al het bovenstaande door elkaar en voeg daarna ook de appel in
stukjes, walnoten en rozijnen toe.
• Giet het mengsel in een cakeblik en bak het 70 minuten in de
voorverwarmde oven op 160 graden.

In afgeloten bak in de koelkast kun je het 3 dagen bewaren (en in de diepvries kun je het nog langer bewaren).

Voedingswaarde per portie

• Kcal: 216
• Koolhydraten: 10,2 gr
• Eiwitten: 5,8 gr
• Vetten: 17,2 gr