fbpx

Yin Yoga

Alle spanning loslaten

13 jaar en ouder

Yin Yoga is een rustigere Yoga vorm, waarbij je langer in een houding blijft en juist alle spanning los probeert te laten, waardoor je op een dieper niveau werkt, namelijk bindweefsels en gewrichten.

Kenmerken en effecten van Yin Yoga:
De betekenis van het woord Yoga is ‘verbinden’. Wat je leert door Yoga is de tegenstellingen met elkaar te verbinden. Gratie met kracht verbinden, oftewel de yin te vinden in de yang en andersom. Wanneer je je enkel focust op 1 kant van de medaille, mis je de hele munt. Dit is de reden dat bij ons naast de Yang Yoga lessen óók Yin Yoga wordt gegeven.

Yin Yoga zorgt voor het loslaten van alle spanning op je spieren. Dit werkt ook een laagje dieper door, namelijk tot in je (bind)weefsel en gewrichten. Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken. Ook al zit je in een oncomfortabele houding, het doel is volledig los te laten en te ontspannen. Bij Yin Yoga blijf je 1 tot 7 minuten in dezelfde houding (voornamelijk zittende en liggende houdingen), richt je je volledige aandacht op jezelf en voel en accepteer je wat er bij je gebeurt. Een hele andere ervaring dan we in ons vaak hectische dagelijkse leven ervaren.

Yin Yoga kenmerkt zich vooral door:
- je blijft langer in een houding, tussen de 1 en 7 minuten, waardoor o.a. je bindweefsel wordt opgerekt;
- hoofdzakelijk zittende en liggende houdingen;
- het loslaten van alle spanning in je lijf en hoofd.

Een aantal effecten van Yin Yoga:
- een diepe ontspanning;
- een kalmerende werking op het zenuwstelsel;
- ruimte en ontspanning in je hoofd, rust in je gedachten;
- het soepeler worden van je lichaam.