fbpx
06 82 29 09 16

Heb jij het lef!?

ontevreden

Misschien ben je niet helemaal tevreden met je leven zoals het er nu voor staat. Maar dat komt wel zodra je die ene baan hebt… Of wanneer je eindelijk je ideale lichaam hebt… Dan eet je elke dag gezond en dan kun je die mooie kleren aan. Dan, dan, dan… Veel mensen houden ze zichzelf voor dat het goede moment om te veranderen nog moet komen. Maar dat is een illusie. De tijd om het roer om te gooien is namelijk nú.

5 redenen om het roer om te gooien…

1. Je herkent jezelf niet meer

Iedereen heeft een beeld van hoe ze het liefst zouden willen zijn. Wellicht zie jij jezelf het liefst drie keer per week hardlopen en veel leuke dingen doen met vrienden. Maar als je dan steeds overwerkt en vervolgens thuis alleen moe op de bank kunt zitten, dan is er dus een groot gat tussen wie je bent en wie je eigenlijk wilt zijn. Dit zorgt voor ontevredenheid. Schrijf dan eens in twee kolommen op hoe je ideale en je echte zelf er uit zien. Als er dan te weinig overeenkomsten zijn, weet je dat je iets moet veranderen.

2. Je droomt steeds weg

Misschien zit je fysiek wel in de les van je nieuwe studie, maar zit je in je hoofd heel ergens anders. Als je merkt dat je steeds wegdroomt en niet meer in het nu kan leven, betekent dat de realiteit niet jouw meest ideale plek is om te zijn. Dan moet daar verandering in komen. Ga eens na waar jouw gedachten wel zitten. Is de plek waar je nu bent gewoon niet goed genoeg? Of is er simpelweg een betere optie? Of allebei?

3. Bang voor verandering

Het kan zo zijn dat je wel wilt veranderen, maar het gewoon nog niet hebt aangedurfd. Zo wil je misschien vaker naar de sportschool gaan, maar vind je daadwerkelijk naar de sportschool gaan een eng idee. Het is doodzonde om zo’n angst je dromen in de weg te laten zitten. Dan resteert je twee keuzes: je vermijdt de angst, maar er verandert niks. Niet erg bevredigend… Of je gaat op zoek naar een manier om je angst te overwinnen.

4. Het leven is een sleur

Als je jezelf elke dag met moeite uit bed moet slepen, dan is de kans groot dat er iets mist in je leven. Alles gaat misschien wel gewoon zijn gangetje, maar dat betekent niet dat je er blij mee bent. Verandering is onzeker en kost ook moeite, maar is onvermijdelijk als je je dromen wilt bereiken. Je moet de onzekerheid dus omarmen, zodat je voortaan met plezier de dag kunt gaan starten.

5. Het gras is groener aan de andere kant

Soms wilde je gewoon dat je het leven van die vriendin van je had. Zij heeft nou echt alles voor elkaar. Van de topbaan tot de gloednieuwe Apple Watch…. Waarom heb jij dat nou niet? Maar niet iedereen hoeft hetzelfde te zijn. En vaak zit de ontevredenheid ook niet in het feit dat je niet zoals die ander bent, maar in het feit dat je niet blij bent met jezelf. Want als je volledig tevreden bent met jezelf, heb je geen reden om iemand anders te willen zijn.

Heb de ballen!

Je hoeft niet iets heftigs mee te maken om op eens het roer te willen omgooien. Wacht niet op ‘het’ moment en doe het nu. Dit betekent niet dat je van de een op de andere dag alles moet veranderen, maar doe het in stappen. Mayru kan je daarmee helpen. Roel heeft genoeg meegemaakt in zijn leven om te weten dat je het heft in eigen handen moet nemen. Hoe je dat doet, dat lees je in het onlangs uitgebrachte boek ‘Ballen – De kracht van verandering‘. Geïnteresseerd? Neem dan gerust contact op.