fbpx

Vier Yogastijlen onder één dak

yoga

Yoga: je hebt er ongetwijfeld veel over gehoord. Je vriendinnen proberen je al jaren over te halen om yoga te doen, terwijl je tante na een levensveranderend bezoek aan India zweert bij de vele voordelen van yoga: van soepelere spieren, een verbeterde spijsvertering tot het ervaren van meer balans en innerlijke vrede. Weet je niet zeker of yoga iets voor jou is? Of voel je je al geïntimideerd bij het zien van alle ingewikkelde yoga-poses op Instagram? Helemaal nergens voor nodig, want yoga kan iedereen en is allesbehalve zweverig!

Kennismaken met yoga

Om erachter te komen welke yogastijl het beste bij jou past, kun je bij ons terecht voor een totaalpakket yoga. Je gaat dan kennismaken met allerlei verschillende soorten yoga: van rustig tot steeds intensiever. In dit pakket zitten ook onze nieuwste stijlen opgenomen. Of je nu meer ontspanning wilt ervaren, flexibelere spieren of meer kracht wilt ontwikkelen, of meer in evenwicht wilt komen, er is voor iedereen een passende yogastijl.

Yoga is allesbehalve zweverig

Binnen je grenzen blijven

Easy Yoga is er speciaal voor beginners of mensen die graag op een rustig tempo aan hun lichaam willen werken. Het is niet gericht op prestatie, maar op het ontdekken van je fysieke grenzen, zonder deze te overschrijden. Naast verschillende yogahoudingen, wordt ook aandacht besteed aan de adem en meditatie. Zo ervaar je meer stabiliteit en een diep gevoel van rust en harmonie. Vanwege het lage tempo is het ook geschikt voor mensen met fysieke klachten of een verouderend lichaam.

Innerlijke beleving

Voor mensen die weer in het hier en nu willen leven, is er Hatha Yoga. Deze yogastijl is erop gericht om weer bewust te worden van elke beweging en ademhaling, door een pad van voorbereiden, aannemen, aanhouden en waarnemen te volgen. Zo voel je je weer geheel aanwezig in je lichaam, zonder dat het moment aan je voorbijgaat. Er ontstaat weer ruimte om jezelf te zijn en te luisteren naar je lichaam. Innerlijke beleving staat hierbij centraal.

Een heerlijke dagafsluiting

Yin Yoga is ideaal om de dag mee af te sluiten, je vermoeide en stijve spieren los te maken en tot rust te komen. Bij deze vorm werk op je een dieper niveau, omdat je langer in een houding blijft en alle spanning probeert los te laten. Dit werkt door tot in het bindweefsel en de gewrichten. Het doel is om weer een balans te vinden tussen yin en yang. Er ontstaat weer ruimte en ontspanning in je hoofd, rust in je gedachten en je zit beter in je vel dankzij de soepele spieren.

Bad Ass Yoga

Wil je nog meer power, dan is er ook Bad Ass Yoga. Bij deze les wordt Yoga gecombineerd met een HIIT-training. Aan het begin van de les wordt met yoga-oefeningen de tijd genomen om bewust te ontstressen met ontspannende achtergrondmuziek. Tijdens het HIIT-gedeelte ga je flink knallen op heerlijke beats, echt een total body workout. En vervolgens sluit je weer af met een rustige cooling-down à la Yoga, zodat je je vanbinnen én buiten een badass voelt.

Over Mayru

Kortom: er is volop keus en genoeg te ontdekken. Of je nu meer kracht, conditie, soepelere spieren of ontspanning wilt  ontwikkelen: wij helpen je hier graag bij. Benieuwd of yoga iets voor jou is? Je bent van harte welkom tijdens een proefles!