fbpx

Dagtraining: Vitamine nee!

shutterstock_1059092030

Het is je met de paplepel ingegoten om gehoorzaam te zijn. Wanneer volwassenen het woord hadden, hield jij je beleefd stil. Op school sprak je de juf en meester netjes met twee woorden aan, volgde je de regels en wachtte je altijd op je beurt. Deze kwaliteiten zijn blijven hangen als volwassene. Hoewel het natuurlijk een goede eigenschap is om iedereen blij te willen maken, doet dezelfde kwaliteit die je zo geliefd maakt bij anderen, vaak meer kwaad dan goed. Het wordt dan tijd voor een dosis vitamine 'nee'.

Altijd klaarstaan

In je omgeving sta je bekend als loyaal, betrouwbaar en meegaand. Iemand waar je op kunt bouwen. Je houdt niet van conflicten en houdt mensen graag te vriend. Je zult dan ook niet snel in discussie treden en zegt liever wat mensen willen horen. Wanneer er een probleem is, kloppen mensen als eerste bij jou aan. Ze weten immers dat jij altijd klaarstaat om te helpen, hoe druk je het ook hebt. Maar door die behoefte om mensen te helpen en altijd te behagen, loop je jezelf voorbij.

Over je grenzen heen

Want hoe vaak zeg je geen 'ja', om hier vervolgens spijt van te krijgen? Hoe vaak zeg je 'ja', wanneer je eigenlijk 'nee' bedoelt? Hoe vaak ga je tegen je eigen instinct in om eens voor jezelf te kiezen, om een keer 'nee' te zeggen? Je merkt best dat je rust nodig hebt, maar op de een of andere manier kun je hier geen gehoor aan geven. Uiteindelijk laat je je toch overhalen en ga je weer over je eigen grenzen heen.

"Hoewel het natuurlijk een goede eigenschap is om iedereen blij te willen maken, doet
dezelfde kwaliteit die je zo geliefd maakt bij anderen, vaak meer kwaad dan goed.''

Jezelf helpen

Het 'ja' zeggen is dan zo'n automatisme geworden, dat je er niet eens meer over nadenkt. Het woord is er al uit voordat je er erg in hebt. Je bent zo gewend om de lasten van anderen te dragen, zelf tot een oplossing te komen en de ondankbare klusjes van anderen te klaren, dat je toch maar weer zuchtend toezegt. Je biedt je hulp aan iedereen, behalve jezelf.

Voor jezelf opkomen

Zolang jij je grenzen niet aangeeft, kan er gemakzucht bij anderen optreden. Mensen gaan er dan vanuit dat jij het wel oplost en hier geen problemen mee hebt. Door voor jezelf op te komen en open te communiceren, voorkom je teleurstelling van een of beide partij(en), omdat iedereen precies weet waar hij of zij aan toe is. En je voorkomt dat jij met werk blijft zitten, dat je liever niet doet. Zodat jij je kunt focussen op wat je wél wilt doen.

Eigen doelen stellen

Stel jij de behoeften van anderen boven jezelf? Het wordt dan tijd dat je jezelf weer op de eerste plek zet en keuzes voor jezelf gaat maken. Zonder dat je weerhouden wordt door angst en onzekerheid, of beïnvloed wordt door wat anderen ervan vinden. Mayru Lifestyle Center helpt je graag om weer in je eigen kracht te staan. We gaan samen op zoek naar de gedachten die ten grondslag liggen aan jouw gedragspatroon. Vervolgens leer je dit patroon te veranderen en doelen en grenzen voor jezelf te stellen. Je ontdekt dan weer wat je wilt en krijgt de zelfvertrouwen om ervoor te gaan. Zo kom je een stap dichter bij de verwezenlijking van jouw doelen.

Vitamine nee

Vul je levensstijl daarom aan met 'Vitamine nee' en je zult zien dat je leven op alle gebieden verbetert. Van minder stress en authentiekere relaties met anderen, tot aan een betere gezondheid. Je krijgt een nieuwe vrijheid, omdat je kunt zijn wie je bent en doen wat je wilt. Zonder bang te zijn voor afkeuring van je omgeving. Mayru Lifestyle Center helpt je graag op weg naar een meer gebalanceerd leven. Benieuwd? Bekijk hieronder de aanvullende informatie:

Om iedereen voldoende aandacht te kunnen bieden werken we met beperkte plaatsen dus: Vol=vol.
Waar: Mayru Lifestyle Center, Julianaplein 9, Zetten
Tijd: 10:00-17:00uur (klik hier voor de geplande data)
Investering in jezelf: €157,- inclusief verzorgde lunch.