fbpx

Kickboksen

Weerbaar door staande technieken

16 jaar en ouder

Contactsport is, wegens Covid-19 en op last van het kabinet, momenteel verboden, hierdoor zijn Kickboksen en M.M.A. is niet meer mogelijk. Deze lessen worden vervangen door een Bokszaktraining specifiek gericht op techniektraining voor Kickboksen en M.M.A.

Op zoek naar kickboksen op recreatief niveau? Dan is onze kickboksles iets voor jou! Bij het Kickboksen gebruik je zowel stoot- als traptechnieken en je dus fysiek contact hebt met je tegenstander. Je leert snel te reageren op een aanval en deze direct te ontwijken, af te weren en/of een tegenaanval te geven.

In de Verenigde Staten ontstond kickboksen doordat sporters uit verschillende stijlen van vechtsport zich met elkaar gingen meten. In Japan ontstond kickboksen uit diverse harde Karate stijlen met invloeden van het Muay Thai (Thai boksen uit Thailand). Trappen afkomstig uit het Muay Thai zijn anders dan trappen uit de Taekwando.

De basis voor het Kickboksen bij Mayru Lifestyle Center is gebaseerd op de Japanse stijl en er wordt ook met veel discipline getraind. De onze groep is gevarieerd van mannen en vrouwen en beginners en gevorderden. De groep is recreatief en niet wedstrijd gericht, iedereen kan dus deelnemen aan deze les.