fbpx

Fit-Start (lage intensiteit)

In rustig tempo opbouwen

13 jaar en ouder

LET OP: Wegens de nieuwe regels omtrent Covid-19 wordt deze les, tot nader bericht, niet aangeboden.

Je wilt graag gaan sporten maar vindt het lastig om de motivatie te vinden? Want….je hebt een slechte conditie, overgewicht, een blessure of een andere reden om uit te stellen…

Fit-Start is een geweldige training voor mannen en vrouwen met en zonder sportervaring. Het is een veelzijdige training om met een lage intensiteit de opbouw van spierkracht, conditie en coördinatie de bevorderen. We sluiten de les af met een cooling down waarbij we een kwartier rekken en strekken.

Mensen vertelden ons: “Ik zou zo graag willen gaan sporten, maar die H.I.I.T. les is echt veel te zwaar voor mij, ik hou dat nooit vol!”

Niet voor iedereen is sporten vanzelfsprekend. En er zijn ook mensen die tussen pittige lessen door gewoon even lekker willen bewegen. Voor deze mensen hebben wij nu de ideale sport. Tijdens Fit-Start train je het grootste deel van de oefeningen zonder gewichten, afgezien van bijvoorbeeld een zogenoemde ‘medicine ball’ of kleine lichte gewichten. Hierdoor is de kans op blessures vele malen minder en kan iedereen op zijn of haar niveau deelnemen.

De training bestaat uit een korte warming-up gevolgd door een lage intensiteit interval training, waarmee diverse spiergroepen worden getraind. De training wordt bij ons altijd afgesloten met een cooling-down. De indeling van de training wisselt elke les, zodat het altijd een uitdaging blijft! De trainingen worden altijd binnen gegeven in een zaal met zachte matten. Omdat je lichaam zo wordt ondersteund heb je minder snel pijn bij liggende en/of zittende oefeningen.

Vind je zelf dat je een slechte conditie/kracht hebt? Dan doe je de oefeningen wat langzamer. Krijg je na verloop van tijd meer conditie/kracht? Dan doe je de oefeningen iets sneller en krachtiger. De docent zorgt ervoor dat iedereen de oefeningen correct uitvoert en bij eventuele een blessures geeft hij opties, waardoor iedereen toch lekker mee kan doen.

Dus: Zoek jij een fitte start voor je lijf? Ben jij de overtollige kilo’s zat? Ben je toe aan verandering? Is jouw doel om uiteindelijk mee te kunnen doen met de H.I.I.T. of één van de andere lessen bij ons? Fit-Start!