fbpx
06 82 29 09 16

Een RVS bidon: Hoe zit dat?

IMG_19242

Je hebt er vast vaker over gehoord maar wat is nou het grootste verschil en vooral welke voordelen heeft een RVS bidon tegenover plastic flesjes/bidons? Jij wil natuurlijk een positieve bijdrage leveren aan jouw gezondheid én het milieu. Dan is het gebruiken van een RVS bidon een zeer verstandige keuze en graag leggen wij uit waarom.

Herkennen

Ten eerste is er al teveel plastic op de wereld en plastic heeft een kortere levenscyclus.
Vaak wordt plastic overal gevonden zoals bij voedsel, speelgoed, kleding, tassen etc. Veel van deze plastic producten zijn recyclebaar en/of slechts bestemd voor éénmalig gebruik. Het verschil kun je herkennen aan de aanduidingen op het product:

plastic-recycle-code

"BAH! Die vieze smaak tijdens het drinken uit een plastic fles!"

De grote voordelen

Bij een RVS bidon ervaar je deze smaak absoluut niet (tenzij je er uiteraard zelf een vloeistof in doet met een smaak).
Nu gaan wij verder niet in op deze verschillen in aanduiding en het gebruik van plastic (omdat er ook varianten zijn die stukken beter zijn en deze smaak niet hebben). Wij willen juist de grotere voordelen duidelijk maken van het gebruiken van een RVS bidon. Er zijn ook mensen die glas gebruiken. Dit is nog zuiverder maar erg zwaar én kan minder goed tegen een stootje.

Na jaren ervaring met RVS bidons, in de meest zware omstandigheden, zijn wij er van overtuigd dat dit het beste is.

De voordelen op een rij

  • Het is stevig en kan tegen een stootje
  • Volledig recyclebaar
  • Vrij van schadelijke stoffen
  • Neemt geen vervelende smaakjes of geuren op
  • Te verkrijgen in thermoformaat of met thermo hoes.
  • Een RVS draaidop met grote opening of losse sportdop met tuit.

Goed om te weten

Let er wel op dat het bijvoorbeeld 18/8 rvs is. Dit gaat over het percentage chroom/nikkel en is speciaal gemaakt voor de voedselindustrie. Denk aan de grote keukens van restaurants, silo’s van de melk vrachtwagens en nog vele andere toepassingen. Dit moet op het product zelf zijn aangeduid.

Sporters die bij ons zijn overgestapt op RVS bidons merken duidelijk het verschil, vooral is de smaak van het water. Voorheen proefde ze het plastic van de flesjes, vooral bij het meerdere malen hergebruiken van hetzelfde flesje.

Dus wil jij een goede keuze maken voor jouw gezondheid én het milieu? Investeer in een RVS bidon!