fbpx
06 82 29 09 16

De kracht van verandering!

Mayru-Roel-Ballen-Boek-mock-up-highres

Verandering: De één kan er beter mee omgaan dan de ander, maar in het jaar van het nieuwe normaal moesten we er allemaal aan geloven. De lockdowns hebben ervoor gezorgd dat we massaal nieuwe hobby's oppakten, een carrièreswitch maakten of onze prioriteiten herschikten. Maar gewoontes veranderen zonder die stok achter de deur is een stuk lastiger. Vaak lukt het je nog wel om een begin te maken, maar de verandering vasthouden is een ander verhaal. Ons ballenmodel brengt hier verandering in!

Ballenmodel

Het ballenmodel is ontwikkeld door Roel van Beveren (oprichter van Mayru, leiderschapstrainer en auteur). Aan de hand van het ballenmodel werk je stap voor stap toe naar verandering. Dat doe je door vanuit je gevoel je gedachten te sturen en vervolgens over te gaan tot actie. Het ballenmodel bestaat uit negen ballen (stappen), te beginnen met het wat en waarom. Voordat je je zeil kunt uitzetten, moet je eerst je koers bepalen. Zonder een doel en richting voor ogen kom je namelijk niet op je bestemming. Zorg daarom eerst dat je weet wat je gaat doen en waarom je dat wilt bereiken. Bedenk vervolgens hoe je dat kunt vertalen naar je dagelijks leven en wat je ervoor nodig hebt om de richting te bepalen.

Voordat je je zeil kunt uitzetten, moet je eerst je koers bepalen.

Pijn vermijden en plezier verkrijgen

We doen of laten allemaal dingen om ons leven te leiden in plaats van lijden. Het doel van alles wat we doen is om een zo comfortabel mogelijk bestaan te hebben. Het is belangrijk om na te gaan waar jij positieve energie van krijgt en te zorgen dat de negatieve emoties niet de overhand krijgen. Als je alleen aandacht hebt voor de pijn en het gevaar, zul je hier alleen maar meer van aantrekken. Een oefening om hier gelijk mee te beginnen: maak twee kolommen (1: pijn vermijden en 2: plezier verkrijgen) en zet hieronder wat jij doet of laat om pijn te vermijden en plezier te verkrijgen.

Wie je bent, wat je wilt en kunt

Je naam, je afkomst of je werk zeggen niets over wie je bent. Als je doet waar je goed in bent, betekent dat niet per definitie dat je er positieve energie van krijgt. Het is daarom belangrijk om eens goed om je heen te kijken. Leef je volgens je eigen kernwaarden? Zit je op jouw plek, of die van een ander? Een goede manier om dit te peilen is door je in elke situatie af te vragen: als er een streep door wordt gezet, zou ik dan opgelucht of teleurgesteld zijn?

Blokkerende overtuigingen

De redenen die ons tegenhouden om iets niet te doen zijn namelijk vaak gebaseerd op valse aannames. We hebben overtuigingen over onszelf of anderen die helemaal niet waar zijn. We denken dat we iets niet kunnen zonder het te proberen of raken gefrustreerd doordat iemand niet voldoet aan onze verwachtingen, zonder dat we deze verwachtingen uitspreken.

De ballen hebben

Het belangrijkste ingrediënt om te kunnen veranderen is motivatie, maar ook lef is heel belangrijk. Er zijn meestal duizend redenen om iets niet te doen, maar soms is die ene reden om het wél te doen het belangrijkst. Door de ballen te hebben om juist naar deze reden te luisteren, kun je je motivatie omzetten naar daadkracht. Stap daarom uit je comfortzone en durf nieuwe keuzes te maken. Immers: als je doet wat je altijd al deed, krijg je wat je altijd al kreeg.

Over Mayru

Pak het jaar 2021 daarom bij de ballen en ontdek de kracht van verandering. Het ballenmodel helpt je in je kracht te staan en de verandering door te voeren die jij wilt. Je kunt hiervoor terecht bij Roel, een unieke trainer op het gebied van persoonlijke ontwikkeling met jarenlange ervaring. Met zijn aanstekelijke dosis positieve energie en humor, ga jij binnenkort weer met een volle batterij door het leven. Wil je alvast zelf aan de slag? Met zijn boek 'BALLEN - De kracht van verandering' leer je zelf de negen stappen uit het ballenmodel toe te passen!