fbpx
06 82 29 09 16

Maak van gezond eten een feestje!

gezond eten

Om de een of andere reden zien mensen gezond eten vaak als een straf. Het betekent je favoriete koekjes links laten liggen, alleen maar water drinken en zoveel sla eten dat menig konijn er jaloers van zou worden. Niet echt iets om naar uit te kijken dus. Maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Sterker nog, gezond eten zou juist leuk moeten zijn en je goed laten voelen. Bij Mayru helpen we je graag om optimaal te kunnen genieten van een gezonde levensstijl!

Kies wat je lekker vindt

Verantwoorde producten hoeven helemaal niet minder lekker te zijn; het hangt er maar net vanaf wat je kiest. Veel mensen zijn snel geneigd producten in huis te halen die overal worden aangeraden als ‘superfoods’. Maar als je ze niet graag eet, dan zal je gezonde dieet waarschijnlijk niet heel super gaan. Het is dus zonde van je tijd om elke dag havermout naar binnen te schuiven als het niet je ding is. Kies dan gewoon wat anders, bijvoorbeeld kwark of een smoothie!

Gezonde alternatieven

Daarnaast betekent de overstap naar een gezondere levensstijl niet dat je de minder gezonde producten waar je zo gek op bent permanent op moet geven. Je kunt er voor kiezen om ze te eten met mate, maar je kunt ook op zoek gaan naar een alternatief. Ben je dol op paprikachips? Misschien houdt je dan ook wel van rijstwafels met pikante hummus! Of vervang die sorbet eens met een bakje Griekse yoghurt met honing. Wie weet, vind je de alternatieven nog wel lekkerder.

Minder? Nee, juist meer!

Diëten gaat altijd over dingen laten staan… toch? Dat dacht je misschien, maar je kunt ook het tegenovergestelde doen. Meer eten in plaats van minder klinkt namelijk veel leuker. Probeer daarom eens te kijken waar je meer goede voeding kan toevoegen. Stop bijvoorbeeld wat sla, tomaat en komkommer tussen je broodjes. Dit maakt ze extra lekker en zo zit je sneller vol, waardoor je minder hoeft te snacken. Win win!

Maak het jezelf makkelijk

Eten moet lekker smaken, maar het moet ook vaak praktisch zijn. En is het nou net zo dat een chocoladereep een stuk makkelijker in je tas te gooien en klaar te maken is dan een sappige sinaasappel. Bereid daarom je maaltijden voor wanneer je de tijd hebt! Leg de avond van te voren alvast je gezonde lunch klaar voor de volgende dag, zodat die niet tijdens de hectische ochtend vergeten wordt. Wat zul je jezelf dankbaar zijn.

Probeer eens wat nieuws

Die rijst met broccoli en kip begint na een poosje wel te vervelen als je het te vaak eet… probeer daarom eens een paar nieuwe recepten. In het Back To Basic Baksels boek van Mayru vind je een reeks aan makkelijke recepten die je helpen van gezond eten een feestje te maken. Dit is hoe je een gezonde levensstijl interessant houdt. Wil je er meer over weten? Neem dan vooral contact met ons op!